УЕФА пак наказа Левски и затвори частично стадион „Георги Аспарухов“

Частично затваряне на трибуните и парична глоба са наказанията на Левски, наложени от Дисциплинарната комисия към УЕФА за гостуването на „сините“ в Ружомберок. Санкцията е за пет или повече жълти картона, а един или повече блокове (най-вероятно в сектор „Б“) ще бъдат покрити с банер #EqualGame заради знамето със забранения символ на Тотенкопф, опънато в агитката на Левски.

„Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа между Ружомберок и Левски на 11.07.2019 в Словакия, като постанови следното:
1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:
– Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.
– Поставяне на банер на УЕФА У#EqualGameФ на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.
2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с Ружомберок на 11.07.2019 – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК Левски получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация“, съобщиха от клуба.

Източник: БНР