Феновете от „Сектор Г“ поискаха оставката на Стойчо Стоилов

Фенклубът на ЦСКА „Сектор Г“ призова за оставки и промени след незадоволителното начало на сезона на „червените“ в Първа лига в публикувана позиция във Фейсбук.

„Армейците“ стартираха с големи абмиции, но след загубата от Берое в неделя в Стара Загора с 1:2 заемат четвъртото място, като вече изостават на 8 точки зад лидера Лудогорец и на 7 точки зад втория Левски след 11-ия кръг от надпреварата.

Ето декларацията на привържениците без редакторска намеса:

„Ден след като загубихме в Стара Загора срещу „Берое“ за пръв път от 29 г. насам, „кучетата пак се разлаяха, но керванът продължи да си върви.“ Слънцето залезе, светлините в Панчарево угаснаха, а Стойчо Атанасов се е събудил футболист на ЦСКА и тази сутрин. Време е обаче керванът да поспре за малко и да чуе внимателно какво имаме да кажем.

За последните години през този сезон за пръв път селекцията на отбора бе най-скъпоплатена и изглежда добре изготвена. Извиняваме се, ИЗГЛЕЖДАШЕ. Някъде до втория мач от предсезонната подготовка. Очевидно това обаче далеч не смущава ръководството на любимия отбор и сякаш те не виждат проблем в настоящите ни резултати и развитие на сезона. Е, многобройните фенове на най-великия и ТИТУЛУВАН български клуб са на коренно различно мнение. И затова искат да „питат некое друго въпросче“.

Започваме със селекционната политика на клуба. Естествено дори Лъки (кучето-пазач на Армията) знае кой определя нещата в този аспект: Стойчо Стоилов.

Господин Стоилов доволен ли е от постигнатите резултати за последните четири години? 

Защо оставаме с натрапчивото чувство, че с всеки един от изминалите треньори е бил (е) в задкулисен конфликт, саботирайки работата му? Стойчо Атанасов извънбрачен син ли е на Стойчо Стоилов или просто има съвпадение в имената и клуба, за който работят (първият необяснимо все още как)? Ако господин Стоилов смята, че е такъв тесен специалист, дали не е редно да бъде назначен той за старши-треньор на отбора? Има ли нещо вярно в нашите подозрения, че Тиаго Родригес и Рубен Пинто не „играят“ в определени мачове (докато са на терена) и то не по треньорско нареждане – нещо, за което намекна самият Люпко Петрович в интервюто си след мача под Аязмото? Господин Стоилов, как все треньорите или играчите са виновни, а не потърсихте проблема един път в себе си?

Нека обърнем и малко внимание на организирания хаос, който цари на управленско и структурално ниво. И да попитаме още нещо. Кой носи вината за лошите кадрови решения и повсеместния безпорядък в клуба за последните вече четири сезона? Как и по какъв начин този някой понесе своята отговорност досега? Как се привличат играчи – с ясната цел да градим стойностен и качествен състав или да нацелим поне един, който става и на полусезона да го продадем? Докога БФС, УЕФА и ФИФА, но не и отговорните фактори в ЦСКА, ще са виновни за провалите ни на клубно ниво? Защото всичко друго освен борбата за титла и Европа в обединената армейска общност се счита за провал, ако все още някой не го е разбрал.

Ще дадем известно време на ръководството и отговорните фактори да обърнат внимание на нашите питания, а същевременно докато чакаме, заявяваме, че времето на Люпко Петрович и Стойчо Стоилов на Армията за нас изтече и дойде това на оставките. Никога досега в историята на ЦСКА дадено ръководство не се е ползвало с такъв комфорт от страна на феновете, но моментът за пълна промяна дойде. И ако „керванът отново продължи да си върви“, то „кучетата може и да спрат да лаят“. А нататък… кой знае?“, се казва изявлението на „Сектор Г“.

Източник: БНР Снимка: topsport.bg /архив/. Снимката е илюстративна