НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хасково: „Мафия“, „Оставка“, „Боклуци“

Протестиращите в Хасково поискаха отново оставката на кабинета Борисов-3 и главният прокурор Иван Гешев. Тази вечер хората са изключително възмутени от намеците, които по-рано днес направи прокуратурата, че хората по площадите в страната са платени. „Нямаме нито евра в нощните шкафчета, нито златни кюлчета, нито милиони в швейцарски банки“, казаха те. Още в петък президентът Румен Радев обясни пред протестиращите в столицата, че властта ще започне да повтаря мантрата, че хората са купени, платени, че се раздават пари на калпак.

Единственият вариант за спасение на държавата хората виждат в промяна на системата, което минава през оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Демонстрацията започна отново пред областна администрация към 19 часа. Малко по-късно хората се отправиха пред общината, а след това по бул. „България“ към Съдебната палата. Там множеството аплодира хасковските адвокати, които бяха сред първите, които поискаха оставката на главния прокурор. Овации за съдии и прокурори нямаше.

През цялото време близо 200 души скандираха: „Оставка“, „Мафия“, „Боклуци“, „Гешев е позор“, „Съд и затвор“.

Протестът премина без инциденти. Нямаше и провокации, както от МВР днес изразиха съмнения за пореден път.

Протестите в областния град продължават. В Хасково тази вечер недоволни имаше от Харманли.

Подробности в звуковия файл в секцията Аудио новини