Хасково с още двама зам.-кмета, от ДПС и Българе

Още двама зам.-кмета на Хасково бяха представени днес от градоначалника – Станислав Дечев. Танер Емин от ДПС и Мария Вълчева от Българе ще са заместници на Дечев. За Танер Емин в Хасково се говореше от известно време. неговият ресор ще е „Земеделие“ и „Трансгранично сътрудничество“.

Мария Вълчева ще е с ресор – Социални дейности, Младежки дейности, Спорт, Култура.

С назначението на двамата, Хасково ще има общо 3-ма зам.-кмета. Досега бе само Динко Тенев от ГЕРБ.

„За да има по-сериозни реформи разговарях с политическите формации. Оказа се, че имаме допирни точки с ДПСи българе. Така сега ще се създаде силно мнозинство, което е необходимо, за да се извършат по-сериозни реформи“, каза кметът Станислав Дечев. Той отново подчерта, че не е имало предизборна договорка с ДПС.

На въпрос към Танер Емин, защо ДПС не са излъчили кандидат за кмет, както е било досега, той отговори: „Когато ДПС излъчваше свой кандидат винаги имаше етническа омраза. Сега решихме да нямаме претендент и да видим другите партии какви гласове ще съберат.

Иначе днес бяха оповестени и нови шефове на общински предприятия. Новият началник на „Екопрогрес“ е Щерю Янев, който напусна общинския съвет. Гергана Кючукова пък ще оглави „Спорт и отдих“.

снимка: община Хасково