Шефът на Арда разкри колко ще струва осветлението на стадиона

Президентът на новака в елита на родния ни футбол Арда (Кърджали) Петър Пешев гостува в актуално студио „Дерби“. Той разкри, че все още няма яснота кога кърджалийци ще посрещат съперниците си на „Арда Арена“, тъй като работата по поставянето на осветлението не се знае кога ще започне. Дотогава Арда ще приемат съперниците си на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

„За нас този стадион е много важен. Там спечелихме баража, там постигнахме и първа победа срещу стабилня отбор на Берое. Надявам се докато имаме ремонтни дейности, да ни върви на стадиона на Лаута. Чакаме да ни дойде финансирането за осветлението, каквото зависи от нас сме го направили. Като дойде финансирането, за 2-3 месеца ще направим и осветлението. Докато няма пари, няма как да играем, не можем да вземем лиценз. Стадионът ни отговаря на всички останвали изисквания, с изключение на това. Поставянето на осветлението ще струва един милион лева, разказа Пешев. Той допълни, че община Кърджали помага на футболния клуб. 

„Имаме договор за 10 години за стадиона, проектаза подобренията, които сме планирали, е в министерството. Със собствени средства сме направили доста други подобрения- седалки, фитнес. Осветлението не е малко перо. В нашия случай то трябва да е извън стадиона и ще ни струва около милион лева. Не е както на стадионите във Враца и на Славия, на които е поставено вътре. Така че това оскъпява нещата. Няма достатъчно български футболисти, които да са на ниво. Всеки иска да играе с български футболисти, но ги няма. А добрите български футболисти искат страшно много пари и отиват в чужбина. Ние започнахме в мача с Берое с 4-5 човека от състава от миналата година“, добави Петър Пешев. 

Източник и снимка: БНР