КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Адв. М. Екимджиев: Повечето съдии от спецсъдилищата бяха с мисия да слугуват не на закона, а на Пеевски, Цацаров или Гешев

„Повечето съдии, които отидоха в спецсъдилищата бяха с ясната мисия да слугуват не на закона, а на Пеевски, Цацаров или Гешев. Затова, когато бъдат върнати на работа, в по-нормална среда, те ще имат свободата и отговорността да се държат като истински магистрати“. Това заявява адв. Михаил Екимджиев в интервю за в. Сега. Специализираните съдии и прокурори за 10 години не приключиха нито едно дело за корупцията по високите етажи. Масово бяха сключвани споразумения с обвиняеми с корупционен привкус.

Когато главният прокурор няма респект към закона и не носи никаква отговорност, дори Мата Хари да му отиде на крака да дава показания, той пак може да откаже да разследва. Всъщност едно разследване може да бъде проведено така, че да заличи следите от престъпление и да даде ”сертификат за невинност” на когото трябва. Всичко зависи от това кой и как разследва, какви въпроси се задават и пропускат, какво се записва в протоколите, коментира още защитникът в интервюто пред вестника.