НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Акцията на Рашков за купуване на гласове в Симеоновград, влезе в съда

Акцията за купуване на гласове в Симеоновград през ноември 2021 г влезе в съда. Прокуратурата в Харманли е внесла обвинителен акт срещу Пеньо Рангелов – Магарето, който е съпруг на кметицата – Милена Рангелова. На подсъдимата скамейка с него застават още трима души.

Заради случая в Симеоновград тогава дойде Бойко Рашков, който тогава бе вътрешен министър и обяви, че е разбита мащабна схема за купуване на гласове за парламентарните избори.

На хора в ромските махали им било заявено, че ще могат да секат необезпокоявано дърва от общинския фонд, ако гласуват „правилно“. Имало и такива, които са били заплашвани, че ако не гласуват, както трябва, ще им бъдат съборени незаконните къщи. Бяха намерени пари и списъци.

Кметицата Милена Рангелова получи подкрепа от бившия министър-председател Бойко Борисов, който също дойде в Сименовград и пред него тя заяви, че семейството й не се занимавало с купуване на гласове.

По време на разследването обаче пред съдия свидетели са потвърдили схемата, която бе описана от полицията.

От прокуратурата съобщиха за Taran.news, че са внесли обвинителен акт в съда в Харманли, където се е провело едно заседание и магистратите са върнали делото заради процесуални нарушения. Прокурорът е протестирал и папките са пристигнали в Окръжен съд Хасково. Делото е образувано в сряда, 10 август. От съда коментираха за Taran.news, че все още не е определен състав, който да го гледа. Това най-вероятно ще стане следващата седмица.