Новини

Акция „Бяло“ в Хасковско: Арестуваха 9 души

Две жени и седем мъже са били с марка на задържане до 24 часа във връзка с проведена вчера операция, „Бяло“ по противодействие на производството, разпространението и държането на наркотици.

В хода на операцията са задържани две жени на 20г. и 21г. и седем мъже на възраст между 15г. и 38г. Акцията се проведе на територията на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград. Общото количество иззети вещества са 399,8 грама марихуана и 2,7 грама метаамфетамин.

395 грама от общото количество канабис е конфискувано от дом на улица „Граничар“ в Свиленград. В Гълъбово и Меричлери са заловени и двама водачи, шофиращи с дрога.

При проверките са иззети още 1740 пиратки от хранителен магазин в с.Бисер, за което е съставен акт; 29 400 къса безакцизни цигари и килограм тютюн от обект и дом в Хасково  и 2,2 кубика дървесина без марка от две къщи в областния град, всички предадени с протоколи на разследващите.

В операцията са участвали 58 полицейски служители, които са проверили 435 лица, 334 МПС и 34 обекта. За нарушения по закона за движение по пътищата са съставени 14 фиша, 1 акт и са връчени 20 електронни фиша.

сн. архив