България

Аман! Прокуратурата пак адвокат на Пеевски и Доган; 14 въпроса без отговори

Български и румънски гражданин вече четири месеца са в ареста, защото Специализираната прокуратура смята, че са изнудвали Делян Пеевски и Ахмед Доган. Шантажирането се базирало на доклад на френските служби за участието на двамата видни депесари в контрабанда на цигари и финансиране на терористични организации.

Рекетьорите, ако се докаже, че са такива, поискали 12 милиона евро, като срещу това обещали да уредят докладът да не бъде пращан на европейските институции, а имената на Доган и Делян да бъдат заличени. 10 милиона евро трябвало да отидат за “френски прокурор”, разследващ контрабандата, а два милиона за “изнудвачите”. Всичко това съобщава сайтът „Биволъ“, известен със сериозните си разкрития.

Дотук Доган и Пеевски са представени от налюдаващия прокурор Евгения Станева, прочула се „терористичните пръскачки“ до Парламента, като жертви. Да ги ожали човек… Ами ако платят милионите как ще пазаруват в Дубай и Виена?

Още на първо четене възникват въпроси, на които Спецпрокуратурата, Станкова, зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният – Сотир Цацаров трябва да дадат отговори. Няма да дадат, но ние да попитаме:

  1. Има ли доклад на френските служби, в който се говори за контрабанда на цигари от България и замесени ли са имената на Доган и Пеевски?
  2. Реално ли е да се искат 12 млн евро за фалшив доклад – ако е фалшив?
  3. Защо френските институции мълчат за изнудването, сякаш не е тяхна работа? Те не биха ли реагирали ако някъде се разиграва схема с фалшифициран техен доклад?
  4. Защо цели четири месеца Спецпрокуратурата мълчи за арестанти по такава мащабна интрига?
  5. Как така Гешев даде прес-конференция за признал си битово убийство 91-годишен старец във Варна, а месеци наред си трае за ареста на изнудвачите на Пеевски и Доган?
  6. Ако докладът е реален, тогава защо Специализираната прокуратура не е започнала разследване на Доган и Пеевски?
  7. Прикрива ли прокуратурата участието на двамата политици-милионери в контрабанда и финансиране на терористични структури, като се опитва да ги изкара жертви?
  8. Какво стана с доклада на турските служби отпреди няколко години, в който Пеевски бе замесен в контрабанда на цигари и финансиране на терористи? Защо прокуратурата и ДАНС скриха този доклад?
  9. Има ли доклад и на британските служби, в който се описва контрабандата на цигари и участие на Пеевски в този трафик?
  10. Свалена ли е забраната на Пеевски и Доган да посещават Турция, издадена след излизането на доклада?
  11. Защо периодично чужди служби констатират участие на Пеевски и Доган в съмнителни афери, а в България дори проверка не се извършва, въпреки десетките сигнали?
  12. Вътрешният министър Младен Маринов какво е предприел, за да установи дали Доган и Пеевски участват в контрабанда и финансиране на терористи?
  13. Разпоредил ли е премиерът Борисов на ДАНС да проверят целия този скандал и замесването на двамата ортаци от ДПС в него?
  14. Защо Доган и Пеевски са в „черния“ списък на американското посолство и не могат да получат визи за САЩ?

И едно по-особено питане: Да не би Доган и Пеевски сами да са предложили 12 млн евро, за да бъдат изтрити имената им от компрометиращия доклад и след това да са накиснали въпросните обвинени? Този въпрос обаче не е сериозен, защото тези двамата са събирачи, а не давачи, както обичат да казват мутрите за босовете по принцип. Чули ли сте досега някой от тях да е дал пари и някакво друго дарение за благотворителност, болно дете, болница, бедни хора и пр.? Ако пък някъде ви кажат, че с нещо са помогнали, значи е било с чужди пари. Или странно придобити, да не кажа друга дума. Освен това, защо да го правят, като разполагат с цели институции и най-важното – с прокуртурата и ДАНС – и могат да поръчат когото и да било, чак до върха на държавата. В това е тяхната мощ, дадена им от всички нас.

Още много въпроси могат да се зададат, но един е особено важен: Докога прокуратурата ще се прави, че не вижда какво вършат Пеевски и Доган в и със държавата?

И докога българският данъкоплатец ще налива милиони в издръжката на служители и техника на НСО за охраната на двамата олигарси-политици?

Къде сте, Цацаров и Гешев? Цацаров даваше двучасови прес-конференции с указания как да се боядисват пешеходните пътеки, но сега е ням като риба. Отговорете поне на един-два от тези въпроси, че ни писна да ни правите на идиоти и да гледаме как тези двамата яхат цялата държава, а цели институции им подгъзват. Всички ли са напазарувани? Не остана ли един, дето не го е шубе да разрови лайняната корупционна яма?…

За случай „Полфрийман“ обявихте тотална мобилизация, за да атакувате съда и да се представите като защитник на обществените настроения. Хайде да ви видим колко можете по отношение на Доган и Пеевски. Ама не смеете. Препарирали сте се от страх.

Вашето бездействие е престъпление и един ден ще ви се търси сметка за него.

Източник: Frognews.bg, Борис Петков Снимка: Frognews.bg