НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Ангел Цанков вече не е директор на хасковската полиция и не е в МВР

Ангел Цанков от днес не е директор на хасковската полиция и не е в системата на МВР. На поста за срок от 1 година е назначен Недан Хаджиев, както съобщихме през седмицата. Заповедта е била прочетена от зам.-главният секретар на МВР – Станимир Станев, съобщиха от ОД на МВР Хасково.

Ангел Цанков няма да прави коментар.

Старши комисар Хаджиев  е в системата на МВР от 2001г. Кариерата му стартира в сектор „БОП“, като е заемал длъжностите разузнавач, инспектор и началник група в сектора. През 2009г. е бил зам.директор в ОДМВР Хасково, а през 20014г. – началник отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР Кърджали. През декември 2015 се връща отново като зам.директор в хасковската дирекция, а от 2017г. до средата на 2021г. е инспектор в сектор „БОП“. От юни 2021г. до настоящия момент отново е заместник директор на ОДМВР Хасково.

Завършил е магистърската си степен в УНСС –София.

сн. ОД на МВР Хасково. Недан Хаджиев е в средата

Драмата в ОД на МВР Хасково се разиграва цяла седмица. Първо Бойко Рашков го преназначи от София в Хасково на работа. След това му бе предложено да поеме Общинска полиция в Хасково или в Димитровград, както и да стане районен инспектор в Стамболово, но Цанков отказа. Така дойде и заповедта за отстраняването му от системата на МВР.

Сега се очаква Ангел Цанков да заведе дело срещу МВР.