Спорт

Арда препъна ЦСКА София с 2:2

Арда и ЦСКА завършиха при равенство 2:2 в отложена среща от втория кръг на Първа лига.

Мачът на стадион „Арена Арда“ в Кърджали започна с разменени възможности за двата тима, като първо домакините имаха добър шанс чрез Давид Кики, който обаче бе спрян от капитана на гостите Юрген Матей, а скоро след това Жорди Кайседо уцели напречната греда след хубав изстрел. Арда поведе след около половин час игра, когато бившият футболист на армейците Тонислав Йорданов се разписа от дузпа за нарушение на Матей.

В добавеното време на първата част Кайседо възстанови паритета след чудесно центриране на Хамза Чатакович. След паузата обаче възпитаниците на Славко Матич си върнаха предимството в резултата след точната интервенция на влезлия от пейката Иван Коконов. Двубоят вървеше към успех за кърджалийци, когато Кайседо отново наказа отбраната на домакините в добавеното време на мача и донесе точката на „червените“.

Така, ЦСКА загуби две точки в битката за титлата и не успя да се възползва от грешката на шампиона Лудогорец, който в понеделник отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 3:5 у дома. Армейците са на пет точки от върха, като приемат разградчани в друг отложен двубой в понеделник, 20 декември, от 16:30 часа. За Арда това бе последна среща преди зимната пауза в шампионата, като тимът завършва полусезона на девето място с 22 точки./БНР/