НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха крадец в Хасково, задигнал дарения

23-годишен хасковлия е арестуван при акция срещу битовата престъпност вчера. Преди няколко дни 41 годишен собственик на магазин съобщил, че на 30-ти май от хранителния маркет е открадната кутия, в която са събирани дарения с неустановена сума.

В хода на издирвателните действия, полицаите са установили и задържали хасковлията. Той направил пълни самопризнания и обяснил, че похарчил намиращите се в кутията 28 лева на монети.

По време на същата операция, криминалисти са арестували и 32-годишен кърджалиец, обитаващ дом в хасковското с.Орлово. В двора на къщата му, в оранжерия, са открити 6 растения с височина до 120 см с мирис на марихуана. На различни места в къщата са намерени плик със суха зелена листна маса – марихуана с тегло 100 грама и плик с пластмасова капсула пълна с жълтокафяво на цвят вещество, подлежащо на експертиза.

Иззети са още електронна везна и 2 станиолови сгъвки с марихуана с тегло 0,7 грама.

Акция срещу конвенционалната престъпност е проведена и в Димитровград. В хода й се е установил извършителя на кражба, станала през месец март. Тогава, задържаният на 45г. откраднал кожено яке, окачено на ограда от 35-годишния си собственик. В якето имало 250 лева и лична карта.

В акцията, в която са участвали 16 полицейски служители с 5 автомобила са проверени 56 лица и 39 МПС. Съставени са 5 акта и 5 фиша по ЗДвП.

Снимки: Пресцентър на МВР Хасково