Новини

Арестуваха крадец с 15 000 лв в Харманли

33-годишен мъж е задържан в Харманли в момент на кражба. Това е станало по време на операция срещу битовата престъпност. В акцията са участвали 6 екипа, 32 полицая, 12 служебни автомобила и са били изградени 6 контролно-пропускателни пункта.

Задържани са 8 лица, 3 от които криминално проявени, съобщиха от ОД на МВР Хасково.

Арестуван е 33-годишен извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В „Рено“-то му, паркирано пред склада са намерени инкриминираните хранителни продукти и перилни препарати. При обиск в него са открити близо 15 000 лева.

Полицаите са разкрили и 2 случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил „Рено“, шофиран от 43-годишен новозагорец и от дом в Симеоновград са иззети 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в с.Свирково. В двор на склада са открити 60 МПС, 23 от които излезли от употреба.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг, шофиращ колата си с над 1,2 промила алкохол.

В операцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 лица. Съставени са 16 акта – 11 от тях по ЗДвП, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и 4 бързи производства.

Снимки: МВР Хасково