НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха купувач на гласове в селото на президента

В селото на президента Румен Радев е арестуван мъж, който е купувал гласове. Но това касае изборите на 4 април. Установено е, че задържаният 59-годишен мъж, в периода 15.03.2021 г. до 04.04.2021 г., в Славяново е предложил и дал на четири лица 910 лева, за да гласуват в полза на определена политическа партия, съобщиха от полицията. ОТ МВР Хасково не казват коя е партията, но ченгета неофициално обясниха, че става дума за ГЕРБ. Закопчания това е заявил и пред съдия.

Досъдебното производство е образувано на 3 юли. Полицейските служители на РПУ-Харманли и ОД на МВР-Хасково извършили претърсване и изземване в две постройки, находящи се в бивш стопански двор на с. Рогозиново. При извършените първоначални действия по разследването в една от постройките е била открита тетрадка с изписани в нея имена на български граждани.

В хода на производството са извършени множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително на 4 лица пред съдия, ,претърсвания и изземвания, разпознавания, изготвена е експертиза. По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който обвиняемият е предложил на четирима от тях и им е дал различни суми пари, за да гласуват за конкретна политическа партия на проведените на 4 април парламентарни избори.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Taran.news ще публикува и мнението на ГЕРБ, ако бъде подадено такова.

сн. ОД на МВР Хасково