НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Арестуваха учител с дрога в Димитровград

Учител в димитровградско школо е хванат с наркотици, научи Taran.news. От бюлетина на полицията става ясно, че 25-годишен мъж е арестуван за държане на наркотик. Криминалисти от димитровградското управление са му извършили проверка на булевард „3 март“ в града.

В себе си той държал полиетиленов плик със суха зелена листна маса с тегло 19,30 грама, реагираща на канабис при полеви нарко тест. Последвала е проверка в дома му в с.Добрич, където се откриват още сгъвка с 2 грама от същата дрога, 2 електронни везни, 2 мелнички и пистолет без документи. Мъжът е задържан до 24 часа по стартиралото бързо производство.

Според наши източници от РПУ Димитровград закопчаният е учител в „Алеко Константинов“. От полицията не коментираха информацията ни. Според ченгета задържаният е Георги Георгиев. Директорът на училището Дорина Желязкова коментира неприятната случка, като заяви, че е научила от Taran.news. По думите й възпитателят няма да бъде допуснат до работното си място. До утре той е в платен отпуск. Желязкова обясни, че колегата й е добър педагог, децата го обичат, спрява се с работата и с допълнителни ангажименти, които му се поставят. Тя остана изненадана от случилото се.

От прокуратурата обясниха за Taran.news, че до края на деня наблюдаващият обвинител ще реши дали да удължи срока на задържането.