Новини

Арестуваха 2-ма българи, прекарали незаконно през границата 19 души край Свиленград

Двама мъже на 39 и 40 години са обвинени, защото са подпомогнали 19 души от афганистан и Пакистан да преминат нелегално границата ни край Свиленград. за услугата двамата взели пари и осигурили транспорт на чужденците.

В събота към 8,30 часа, полицаи са установили и задържали в Свиленград, 19 чужди граждани от Афганистан и Пакистан, всички мъже, като двама от тях са ненавършили 16-годишна възраст. Чужденците са се намирали в товарния обсег на микробус с българска регистрация управляван от единия задържан.

Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на града, като зад него се движел друг лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от другия арестуван.

От прокуратурата съобщават, че според доказателствата, групата нелегални трябвало да остана в Свиленград, а след това да бъдат превозени до вътрешността на страната.

Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства и са настанени в Център за мигранти. А двамата българи са задържани за 72 часа.

снимка: Прокуратура на р България