НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Ат. Зафиров от БСП: Хасково е регион на завладяната държава

„Защо трябва да строим нещо за 15 млн., лв като може и за 5 млн., лв“. Така обобщи изказването си водачът на листата на БСП за област Хасково Атанас Зафиров днес в клуба на БТА. Повод за думите му всъщност стана изказване на общинския лидер на столетницата в областния град – Камен Тодоров. Той повдигна въпроса с плановете на общината за изграждането на нов старчески дом в Хасково. Според него в този случай: „На мен ми смърди на корупция“.

„Смятаме, че цените са завишени 3 пъти. Не може да видим проекта. Няма изготвена количествено-стойностна сметка“, каза още Тодоров, който е и общински съветник. По думите му за утрешната сесия има две докладни записки по въпроса на кмета на Хасково – Станислав Дечев, които си противоречат. „В едната се искат пари за обследване, а в другата ни се представя, че има такова“, каза още той. Според Тодоров числа в докладните записки няма, но има изкарани в медиите“, допълни той. Лидерът на БСП Хасково заяви, че липсва обследване и е неясно, как е установено, че старата сграда на старческия дом не може да се ремонтира.

„ От години в Хасково нищо не се е променило. Това е регион на завладяната държава. Дали вече не са ясни и фирмите, които ще правят този проект“, попита риторично водачът на листата – Атанас Зафиров, който е и зам.-председател на БСП. Той допълни, че социалистите няма да толерират източване на държавни пари чрез нагласени обществени поръчки, корупцията и каналджийството.

В Хасково да подкрепи колегите си пристигна и Георги Гьоков, който бе социален министър. Сред приоритетите в социалната сфера той очерта нулев данък за млади хора до 26 години, увеличени помощи при раждане на дете и майчинство, преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум до прага на бедност и др.

„Показахме, доказахме и можем да продължим започнатото“, каза от своя страна водачът на червената листа за 29-и МИР – Хасково Атанас Зафиров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!