БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

А. Кунчев реди лакърдии за ваксините и вируса по БТВ, по Нова – Б. Кирилов

Националният здравен инспектор Ангел Кунчев днес отново ни облъчи от ефира на БТВ, че около изборите се очаква пик на коронавируса. По думите му такава вълна ще има в средата на март във Франция, което било нормално в България да дойде по-късно, а именно, че ще съвпадне с парламентарния вот. Дали този анонс бе направен случайно всеки сам преценява.

Пак според Кунчев вече английската модификация на вируса настъпвала сериозно в България. Болните в Кюстендил били точно от тази разновидност. След усложливо зададен въпрос, се оказа, че в Гърция имало вече и бразилския, и южноафриканският вариант. И понеже вирусът не може да се спре, то неминуемо ще дойде и в България, рече Кунчев.

А проучване вчера показа, че ваксинирането в страната удря на камък. По-голяма част от българите не искат да го правят, близо 52 %. А 70% от записалите се да се имунизират не отиват до кабинетите. Въпреки тези числа имунизационният процес върви много добре, каза още Кунчев. Той дори ни разказа, че вчера бил в книжарница за 10 минути и видял книга, в която били описани странични ефекти от ваксината. По думите му примерите в книгата не били вярни. Как обаче Кунчев разбра за 10 минути това не стана ясно, защото не беше попитан. Инфодемията пълни главите на хората с глупости, убеден е доцентът. 

И докато по БТВ вървеше Кунчев, то по Нова тв за ваксините каканижеше Богдан Кирилов, директор на Изпълнителна агенция по лекарствата.

сн. архив

One thought on “А. Кунчев реди лакърдии за ваксините и вируса по БТВ, по Нова – Б. Кирилов

  • Korona

    Тоя дотегна на хората

Коментарите са затворени.