Спорт

Балкан се класира за Финалната четворка на Балканската лига

Отборът на Балкан (Ботевград) се класира за Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол за мъже след успех над косовския Сигал Прищина с 82:63 като домакин в реванша от четвъртфиналите на турнира.

В първия мач в Прищина българският тим загуби с 2 точки – 83:85 и победата с по-голяма разлика в „Арена Ботевград“ осигури крайния успех.

След нервно начало на двубоя баскетболистите на Балкан изоставаха с 16:18 след първата четвърт, а до почивката нито един от двата тима не успя да се откъсне в резултата.

Първите 20 минути приключиха при равенство 34:34. През второто полувреме домакините бяха по-убедителни и в средата на третата част поведоха с 47:38, а минута и половина преди края дръпнаха с 10 точки.

Последната четвърт започна при 59:47 в полза на Балкан и до края ботевградчани не оставиха съмнения в превъзходството си.

Крисчън Джоунс изигра силен мач за Балкан и бе най-полезен в срещата с 27 точки и 9 борби, а Дерик Маркс реализира 14 точки. Амад Роди завърши с 12 точки, 8 борби и 11 асистенции, а Николай Грозев се отчете с 11 точки и 7 борби.

За гостите най-резултатен беше Меритон Исмаили с 16 точки и 3 борби.

Финалната четворка ще се проведе в израелския град Нахария в периода 29 април – 1 май./БНР/