Спорт

Балъков: Ще търсим реванш от Арда

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви, че той и възпитаниците му ще търсят реванш от Арда за загубата с 0:2 във втория кръг на шампионата. В петък в мач от 16-тия кръг „червените“ гостуват в Кърджали.

„Арда са един много интересен отбор с много добър треньор. Намериха своя стил на игра, който и донесе много добри резултати. Неслучайно са на тази позиция, на която са. Те са отбор, който разчита на голям характер, на колектив и индивидуалните качества на бързи и динамични нападатели отпред, в лицето на Ковачев, Делев и Коконов. А също така и с много добра перспективна средна линия, където имат и хора, които знаят какво се изисква от тях и изключително добре стоят на терена.

Ние загубихме от тях вкъщи с 0:2 и сме наясно, че този отбор можем да го победим само, ако сме абсолютно на същото ниво на борба, заряд, желание. Ние винаги играем нашия стил на игра, ще се съобразим с тях, доколкото смятаме, че трябва да го направим и оттам нататък ще искаме и те да се съобразяват с нас. Разбира се, ще търсим реванш от първия мач. Ако успеем да победим, заявяваме сериозна претенция към челните места“, каза Балъков на традиционната си пресконференция преди мачовете.

Легендата на българския футбол коментира по любопитен начин кой трябва да бъде селекционер на националния ни отбор.

„На този въпрос най-добре може да ви отговори Чичо Венци от Славия. Той винаги има отговори на тези въпроси, аз в момента се интересувам само от нашия отбор. Най-важното е сериозно да се заемем с рестарта на българския футбол. Имената и хората в този момент не са толкова важни, отколкото начинът, по който ще стане това нещо. Този, който ще поеме тази отговорност, трябва да има ясна и точна концепция, за да го осъществи. И да има търпение, защото ние българите нямаме търпение. Но има много неизвестни – БФС, президент на БФС, цял екип. След това кой ще бъде селекционер. В момента нямам никаква представа, далеч съм от кухнята и не мога да ви кажа нищо. Стискам палци да се вземат правилни решения“, каза още Балъков./БНР/