КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

БГ политиците: Русия да не се меси в България Народът: САЩ защо го правят

Русофобите в България прекараха една безсънна нощ след изказване на Сергей Лавров. Русофилите пък ликуват. Такава е хавата в България, дори още от времето на „Българи от старо време“ на Любен Каравелов. Коментарите по форумите са разнопосочни, което е разбираемо.

Някои са втърдили тона и казват, че не желаят България да е зависима от Русия. Аз не искам България да е зависима и от САЩ, както е в момента. Защото откакто е на власт новото правителство, Херо Мустафа си премести офиса от „Козяк“ на „Дондуков“. Ако някой твърди, че САЩ не се месят в нашите дела, то той е луд. Няма съмнение, нали?

Вчера почти всички български политици се изказаха. Пиарски, но стана много дърварски. Това пребързано изказване на Кирил Петков само доказа, че САЩ стои зад конструкциите в българския политически живот. Христо Иванов няма да го коментирам, защото той човечецът има да наваксва проценти откъм доверие.    

Всъщност истината на вчерашното изказване на Лавров е, че руснаците се обърнаха към американците, а не към българите. А, че има право да ги предупреждава няма спор, тъй като американците са тези, които са дошли от майната си до руските граници. Ако двете държави имат да оправят сметки или искат да воюват да си го правят там, където те имат обща граница. Или просто да си премълчим, както направиха всички европейски политици. Такава трябваше да е нашата позиция.

Не бива да не отбележим, че българските политици вчера излъгаха като казаха, че България е направила избор да бъде в НАТО. Това е абсолютна лъжа. Народът не беше питан. Решението го взе политическият елит. А тук по нашите ширини винаги е имало и ще има огромно разминаване между обществото и политиците.

По въпроса за НАТО, референдум нямаше. Защото резултатите предварително щяха да са ясни, тъй като в по-голямата си част от българите са русофили. А цифрите от допитването щяха да докарат не една, а много безсънни нощи на русофобите.