БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Безпрецедентни проверки в пловдивска дискотека

Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията затвори за пет часа нощно заведение. Клиентите се оплакаха, че са били унижени, като са съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат.

„Спряха музиката и наредиха всички в колона. Започнаха да проверяват всеки и не ни пускаха да си ходим. Това продължи дълго време. Абсолютно всички бяхме събличани – за мен това не е нормално и е унизително”, обясни клиентка на заведението.

„Съблякох си панталона, накараха ме да клекна и ми издадоха протокол. Това се случи с всички останали. Не ми е приятно, не се чувствам окей”, добави друг клиент.

Мъж, работещ на входа на заведението, каза, че полицаите са нахлули, спрели са музиката и са започнали да се държат арогантно. „Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си сваля гащите. Чисто голи – мъжете ни караха да си сваляме панталоните и гащите и да клякаме”, добави той.

От полицията обявиха, че става въпрос за специализирана полицейска операция, свързана с наркотиците. Образувани са три досъдебни производства.

„Никога до момента не е имало подобна акция. Забраниха на хората в продължение на пет часа да напускат обекта. Беше ограничен и достъпът до санитарните помещения”, подчертаха от ръководството на нощното заведение./Нова тв/