НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Безразборна стрелба с пистолет на полицай от Хасково в Харманли/АУДИО/

Балистична експертиза показа, че с пистолета на хасковски полицай е извършена безразборна стрелба по автокъща в Харманли. Става въпрос за оръжието на Ивелин Станков, който е началник Сектор „Управление на собствеността“ към ОД на МВР Хасково.

Ивелин Станков бил с компания в дома си. В разгара на купона полицаят си взел служебното оръжие и открил стрелба по автокъщата, която е собственост на двама братя. Част от изстрелите попадат в покрива на сградата и по една от стените, сочи фактическата обстановка на разследващите.

По случая започна разследване, за което от Taran.news знаехме, но задържахме оповестяването, тъй като разследващите не разполагаха с конкретни доказателства и да няма набеждаване. Първоначално нямаше нито един свидетел.

Директорът на ОД МВР Хасково – Чавдар Георгиев обясни в телефонен разговор, че полицаят не е отстранен от работа. От прессужбата на полицията отговориха на наш въпрос, че при тях все още върви вътрешна проверка по случая, за който дни на ред се говореше в Харманли. Ченгета обясниха неофициално, че на Ивелин Станков му е отнето оръжието и разрешителното.

От Районна прокуратура Хасково също ни отговориха и коментираха случая така: „Районна прокуратура -Хасково наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпление по чл.325 ал.1 от НК – за това че на 11.04.2023 г. в гр.Харманли, обл. Хасково, са извършени действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно –  стрелба с огнестрелно оръжие. От заключението на изготвената съдебно-балистична експертиза е установено, че намереният проектил при огледа на местопроизшествието, е изстрелян от огнестрелно оръжие „Макаров“, законно притежавано от служител на ОД на МВР – Хасково. Полицейският служител е разпитан като свидетел. По досъдебното производство се водят активни действия по разследването и до момента няма повдигнато обвинение. При събиране на достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер, ще бъде привлечено в качеството на обвиняем“.

Потърсихме за коментар и Ивелин Станков, но той отказа да говори.

 

А собственикът на автокъщата в Харманли – Тодор Братанов обясни за Taran.news, че според него стрелбата е била хаотична и няма стара вражда със заподозрения. Братанов чувал от хората в квартала, че и друг път Станков се напивал и стрелял от терасата си.

Чуйте целият разказ на Тодор Братанов.

 

Разследването на случая продължава от следовател.