БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Без срам: Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращите

Среден пръст на протестиращите ресторантьори показа днес Валери Симеонов, лидер на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание. Неприличният жест на политика е уловен в 19 секундно видео на сайта trafficnews.bg, откъдето съобщиха новината.

В триъгълника на властта, в София днес на обяд на протест излязоха над 4000 души от цялата страна, за да изразят недоволството си от поредното отлагане на отварянето на заведенията.

Валери Симеонов се показал на един от прозорците на Министерски съвет. От недоволните е получил обиди и освирквания. В замяна той им показал среден пръст.

Гражданите настояват помощите, отпуснати от държавата, в крайна сметка да достигнат до пострадалите бизнеси. Исканията им са и да отворят отново врати на 1 февруари, а не както предвижда заповедта на здравния министър в момента – от 1 март. Тя обаче засяга само дневните заведения.

Пред БТВ Валери Симеонов отрече да е показвал среден пръст. Това той нарече, че е фалшива новина. Според него е показал показалец, а не среден пръст. В предаването „Лице в лице“ Симеонов обясни, че няма логика да прави неприличният жест, защото той бил с ресторантьорите и че подкрепял исканията им да отворят заведенията. Той посъветва, който иска да увеличи снимката и да види, че става въпрос за показалеца. По думите на депутата, не бил обиден на никого.

сн. Стоп кадър