Спорт

Бербатов: Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна

„Учудващо за нас все още специалисти обявяват как не са видели програма, има и специален сайт. Казахме на пресконференция, показахме и на отборите. Да не се казват лъжи, че нямало програма. Програмата е пред вас, заяви кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов на заключителната си пресконференция преди утрешния конгрес.

„Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма. Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми?“, каза рекордьорът по голове за националния отбор.

„Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилиян. Другите хора, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома, но всеки кандидат-президент има конкретно предложение го казва“, продължи той.

„От останалите кандидати съм говорил с Христо Христов, с който говорих на стадион „Марица“, когато ни даде стадиона. С Георги Захариев също говорих. С другите кандидати не съм имал разговори. За балотаж не е ставало въпрос, както и за други договорки. Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване. Ние сме си го направили. Пред всички клубове“.

„Няма как да сме сигурни кой как ще гласува. Ние правим това, което зависи от нас. Обиколихми страна, показахме програмата и показахме какво може да се промени. Ако е честен процеса, те си гласуват по съвет – няма натиск, няма хора, които да им висят на врата или „върни ми бюлетината“. Ако всичко, което предлагаме се осъществи легитимацията я има“, смята Бербатов.

Той отговори и на въпрос свързан с това, че Левски и Лудогорец не са изразили публични позиции на подкрепа. „Неофициално много неща могат да се говорят. Ние сме представили програмите и пред Левски, и пред Лудогорец и пред всички клубове, с които сме се срещали. Бях тотално откровен с всички и показвах повече емоции, но това е, защото искам нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх, трябва да гласуват промяна. Дали ще е за нас или някой друг“, допълни още бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм по отношение на евентуалната позиция на Левски и Лудогорец./БНР/