Здраве

Билки за силен имунитет през есента

За да бъдем в добро здраве през студените месеци трябва имунната ни система да бъде стабилна. За да избегнем настинките и грипа, можем да си послужим и с допълнителна стимулация. Билките, които ще ни помогнат да се заредим със здраве за зимата, вижте в канала „Баба знае“ във vbox7:

Градински чай

Той има много лечебни свойства, включително противовъзпалителни и подсилващи имунитета действия. Градинският чай е чудесен за болки в гърлото и кашлица. От пресни или сушени листа може да се направи чай или да се добавят към други готварски рецепти.

Розмарин

Тази билка може да успокои храносмилането и да засили паметта. Има мощни антибактериални свойства за борба с инфекцията. Розмаринът е идеалното допълнение за ястия от кореноплодни зеленчуци, сосове, а също така е и перфектно съчетание за агнешко.

Мащерка

Мащерката е чудесен терапевтичен вариант с високо антивирусно, антибактериално и антисептично свойство. За болки в гърлото, използвайте листа от мащерка, за да си приготвите билков чай.

Копър

Копърът е фантастичен за чай и подпомага при инфекции на горните дихателни пътища. Дъвченето на семената може да облекчи храносмилането. Използвайте копър, за да добавите към салата или печени зеленчуци.

Чесън

Чесънът е невероятна лечебна билка. Той е истинско вълшебство, когато става въпрос за подобряване на вашето здраве. Укрепете здравето и имунитета си тази универсална билка през цялата година.

снимката е илюстративна