Новини

Болният от коронавирус, превозвал възрастни хора до Хасково и Харманли за пазар

Мъжът с коронавирус от маджаровското село Златоустово, е превозвал възрастни хора до Харманли и Маджарово, за да пазаруват. Това съобщиха за Taran.news познати на болния. В селото нямало аптека и 55-годишният често с колата си превозвал хора до двата града.

Днес на пресконференция част от областния кризисен щаб бе съобщено, че контактните хора с мъжа са установени и са поставени под карантина, но се търсят и други. Taran.news научи от свои източници, че за последните десетина дни е засечено едно негово пътуване до Хасково. Потърсихме потвърждение от шефа на полицията, но директорът Ангел Цанков категорично отказа да говори по темата.

Пациентът е в добро състояние, информира директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов. Стана ясно, че са му направени 3 проби за COVID-19. Първите две бяха отрицателна и положителна. Лекарите не се наеха да коментират причината за разминаването между двете проби, дали е заради лабораторна грешка, дали са имали някакви съмнения.

На брифинга медиците потвърдиха новината ни от снощи, че 55-годишният мъж е контактувал със семейството от Англия, което зарази и 26-годишната хасковлийка. Той не е имал контакт с младата жена. Хора от Златоустово, познати на 55-годишния мъж, заявиха, че през последните дни в селото и съседните села има засилено полицейско присъствие.

Началникът на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова информира, че под карантина към днешна дата в Хасковска област са над 1 000 души. Д-р Гелов съобщи, че днес не са изпращани нови проби за коронавирус.

снимка: taran.news