Спорт

Боряна Калейн: Когато сме трите заедно, сме още по-силни

„Наистина съм много доволна, защото всичко до момента съм го изиграла както наистина мога. Имам дай боже още осем пъти да играя, всичко да е наред. Почувствах се много добре на финалите. Аз по принцип обичам да играя на финали“, това заяви специално за БНР Боряна Калейн след като приключи участието си във финалите с обръч и с топка на световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Българката остана без отличия, като се нареди на 5-то място и в двата финала.

Възпитаничката на Мариана Памукова за сега заема третото място в квалификацията за многобоя в петък, като пред нея са рускинята Дина Аверина и представителката на Израел Линой Ашрам.

„Квалификацията ми е малко по-напрегната, защото там трябва да се класираме до определено място заради квотите, но като цяло бях много спокойна. Това, че за сега съм на трето място в пресявките за многобоя няма никакво значение, защото има още два уреда. Това е просто квалификация, важно е в петък как ще се представим. Утре в надпреварата се включва и Неви, аз съм сигурна, че тя ще се справи. Тя е боец. Тя страшно много ни подкрепя и ни помага, дори и когато не е на терена. А пък когато сме трите заедно, сме още по-силни“, допълни още Калейн.

В отборната надпревара нашите момичетата отстъпиха с две позиции и за сега са 6-ти. Първото място заемат състезателките на Русия, а втори и трети са тимовете на Израел и на Италия. Четвърти са представителките на Беларус и на САЩ.

Днес българките ще играят с бухалки. Те са във втората група за деня от 12.55 часа българско време. Невяна Владинова е със стартов номер 11, Катрин Тасева ще излезе 13-та, а Боряна Калейн ще е 15-та подред.

Източник: БНР Снимка: Adore Pirin