Спорт

Боряна Калейн пропусна контролно на националния отбор

Боряна Калейн пропусна контролното състезание  на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално (жени) заради преумора. Това съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева след края на проверката, като уточни, че Калейн няма вирусно заболяване, а са ѝ открили недостиг на желязо в кръвта, за което ще се вземат мерки.

Раева допълни, че тежък грип е изкарала Ерика Зафирова, но вече е на линия и тренира усилено с ансамбъла във Варна. Президентът на централата заяви, че е доволна от представянето в деншното контролно на Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. Катрин Тасева и Невяна Владинова според нея са допуснали много груби грешки, недопустими за етапа на подготовка в който се намират.

Освен това стана ясно, че Световната купа по художествена гимнастика в София от 10 до 12 април ще се проведе по график. Заради пандемията от коронавирус няма яснота дали в „Арена Армеец“ ще бъде допусната публиката, или турнирът ще премине при закрити врата. Засега в календара на ФИГ остават и купите в Ташкент и Баку. Състезанието от веригата Гран При следващата седмица в Киев също ще се проведе, както е планирано. До момента заради карантината в Италия  Международната федерация по гимнастика  отложи за началото на юни надпреварата за световната купа в Пезаро.

Източник: БНР