НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

БСП Хасково иска оставката на председателя на общинския съвет от ГЕРБ/АУДИО/

Шестимата общински съветници на БСП в Хасково поискаха оставката на председателя на Общинския съвет – Таня Захариева от ГЕРБ. Общинският лидер на червените – Камен Тодоров обяви пред журналисти, че започват консултации с всички представени партии в местния парламент по въпроса.

На брифинг след днешното заседание от БСП изтъкнаха, че имат няколко причини, за да искат оставката на Захариева. Сред мотивите им са, че на 1 юни е била свикана извънредна сесия само с една точка, а днешното заседание е било с 42 точки. Освен това миналият месец не е имало заседание на законотворците./Чуйте/

Камен Тодоров, общински лидер на БСП Хасково

По информация на БСП извънредната сесия е струвала на данъкоплатците над 30 000 лв. за възнаграждения на съветниците. По-късно Таня Захариева съобщи, че сесията на 1 юни е била около 20 000 лв. Друга причина е, че Таня Захариева е обещала да се извини на хасковлии, но не го е направила. Оказва се, че единствената точка на 1 юни, която касае областната здравна карта, е била гледана със закъснение.   

Камен Тодоров заяви, че има и други съветници от други групи, които ще ги подкрепят за оставката на Захариева.  

Потърсена за коментар, Таня Захариева каза, че няма да си подаде оставката. Освен това не е основателно да се казва, че не се организират добре заседанията на общинския съвет. Според нея ЗМСМА казвал, че общинските съветници трябвало да имат минимум 6 заседания на година./Чуйте/

Таня Захариева от ГЕРБ, председател на ОбС Хасково

В кабинета на Захариева бяха двама общински съветници от ГЕРБ, които обясниха, че искането на оставката, е вдигане на пушек и това е заради цялостната обстановка в страната.

Председателят на общинския съвет заяви още, че на председателски съвет групите на ГЕРБ, ДПС и „Българе“ са се отказали от възнагражденията си, а останалите не са.

Възнагражденията обаче все още не са изплатени на нито един съветник. Освен това по закон парите трябва да постъпят по сметките им и ако съветниците решат по своя воля тогава могат отново да ги върнат в бюджета.

One thought on “БСП Хасково иска оставката на председателя на общинския съвет от ГЕРБ/АУДИО/

  • Димо Митев

    Тази изобщо не и е мястото там!Да се маха!

Коментарите са затворени.