БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

БТВ скочи на Бойко Рашков

От БТВ изразяват безпокойствие за медийната среда в България, съобщава БНР. Поводът е интервюто на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред БНР от тази сутрин. В него Рашков посочи, че ако е собственик на БТВ, ще отстрани журналистите Биляна Гавазова и Златимир Йовчев. Интервюто по БТВ беше вчера.

„След повече от 30 години демокрация и свобода на словото, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения“, се посочва в позицията на телевизията, информира БНР.

От там изтъкват, че намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация.

Наистина въпросите от тв интервю бяха повърхностни, не показваха задълбочени познания, за полицейското насилие и не бяха зададени други актуални неща около МВР. Например, от БТВ питаха Рашков, какво си е говорил с Васил Божков преди 30 години. Не бе питан изобщо, защо се е допуснало политизирането на МВР и др.