НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Бургазлия с 1 кг дрога избяга от полицаи в Димитровград

Акции срещу дрогата в Хасково, Димитровград и Свиленград. Арестуваха софиянец в Димитровград заради наркотици, но негов приятел избяга от полицията.

Вчера преди обяд в село Радиево, криминалисти от Димитровград проверили 22-годишният столичанин, който бил с приятеля си на 21 години от Бургас. По-малкият като видял полицаите побягнал и изхвърлил раница в храстите. По-късно се оказало, че в нея има 1 кг марихуана. Бургазлията е обявен за издирване, а софиянецът е в ареста.

Също вчера, криминалистите проверили и 30-годишен мъж от димитровградското село Каснаково. В него е открита грам марихуана, която димитровградчанинът е предал доброволно. Двамата са криминално проявени по линия на дрогата.

И в Хасково полицаи са арестували трима мъже заради наркотици. 35-годишен е проверен в жк “Бадема“. В него са намерени 172 хапчета с щампа – екстази, 10 грама марихуана и плик с бяло прахообразно вещество – матеамфетамин.

Час по-късно на улица „Картечар“, при обиск на 36-годишен са открити 3 сгъвки с тегло 3 грама чай за пушене. Серията от задържани в областния град приключила със задържането на 20-годишен от Казанлък, в чийто дрехи е намерено 2 грама бяло прахообразно вещество – пико.

А в Свиленград е установена 32-годишна. От дома й са иззети 9,8 грама марихуана, която жената е предала на разследващите, информират от ОД на МВР Хасково.

снимката е илюстративна