Спорт

БФС въвежда видеоповторението веднага

На заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз днес беше взето решение за незабавно въвеждане на системата за видеоповторение, известна като ВАР. Ще бъде създадена комисия за внедряването ѝ в Първа лига.

Системата ще бъде инсталирана първо на националния стадион „Васил Левски“ и на „Лудогорец Арена“, за да може да бъде използвана в плейофа за Евро 2020 срещу Унгария на 26 март, както и в 1/16-финалите за Лига Европа, в който Лудогорец ще домакинства в Разград на 20 или 27 февруари догодина.

„На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана – коментира членът на Изпълкома Кирил Домусчиев на пресконференцията след заседанието. – Притесненията са, че националният отбор на България трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. Това не е да дойде едно микробусче. Хората от УЕФА мислеха дори вариант да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели. Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят“.

Източник: БНР