Спорт

България отстъпи на Белгия за АТП Къп

Играещият капитан на България за АТП Къп Григор Димитров и Александър Лазаров отстъпиха в двубоя срещу Белгия от група „С“ в Сидни. Така отборът ни отстъпи с 1-2 победи, въпреки че на два пъти бяхме на сет от успеха.

Българите загубиха от Сандер Жиле и Йоран Влиген, които са тенисисти от топ 50 в класацията на двойките, с 6:3, 4:6, 7-10.

Националите направиха пробив при начален удар на Жиле, с който поведоха с 3:1. При 5:3 Григор сервираше за сета. Стигна се до равенство, но с отличен начален удар първата ни ракета затвори частта.

снимка: sportal.bg

С отличен печеливш ретур на Димитров нашият дует проби в откриващия гейм на следващата част. В следващата игра българите затвърдиха за 2:0, въпреки че губеха с 15:40, благодарение на чудесните сервиси на Григор. Белгийците върнаха обаче брейка. В десетия гейм Жиле и Влиген пробиха отново, което им донесе и сета.

В дългия шампионски тайбрек първата почивка дойде при 4:2 точки за белгийската двойка. Следващата смяна на половините дойде при 7:5 за съперниците ни. Стигна се до 9:6 и всичко свърши при втората възможност.

Така България остана на трето място в групата след въртележката, като на първите две места са Великобритания и Белгия.

Източник: БНР