Спорт

България победи Италия в третата контрола преди СП по волейбол до 21 години

Националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години записа престижна победа с 3:1 гейма над Италия в последната контрола на италианска земя, част от подготовката за световното първенство в тази възрастова група, на което страната ни ще домакинства съвместно именно с Италия.

Българските „лъвове“, водени от Найден Найденов, показаха отлична игра в третата приятелска среща и заслужено спечелиха срещу европейския вицешампион. Италия спечели първите две проверки с 3:1, но родната селекция показа изключително израстване, за да завърши с успех също с 3:1.

Селекцията на България до 21 години се завърна у нас. Отборът продължава подготовката си в спортна зала „Левски София“ от 2 август. Шампионатът на планетата е от 23 септември до 4 октомври 2021 г.

България ще играе с Куба, Бахрейн и Полша в София в предварителна Група В на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г., на което домакинстваме в партньорство с Италия.

В София ще се играят и мачовете от Група D, в която попаднаха Русия, Бразилия, Камерун и Канада.

Другите две групи ще се играят в Италия. В Група А попаднаха Италия, Египет, Чехия и отбор, който ще замени оттеглилия се от участие заради пандемията Южна Корея. В Група С са Иран, Аржентина, Мароко и Белгия.

Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите. Завършилите на трето и четвърто място в първата групова фаза продължават за разпределение на местата от 9-о до 16-о./БНР/

сн. БНР