БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Б. Борисов в Хасково: Кълна се във внуците си, Радев излъга

„Чухте ли вчера една идея от президента Румен Радев. Идея ли е това да подпомогнем всички бедни, идея ли е да подмогнем на икономиката, идея ли е да преборим коронавируса, идея ли е първия сняг да падне през декември догодина“. Това каза в Хасково днес на обяд министър-председателя Бойко Борисов, запитан дали ще приеме подадената му ръка от президента.

Вчера държавният глава даде интервю за БТВ.

Дори само това като кажеш, че не е готова България за кризата това е вероломно нападение, каза премиера. /Изказването му за реакцията на държавния глава може да чуете в секцията ни Аудио новини/

В Хасково Борисов съобщи, че до края на април България ще поднови кандидатстването за чакалнята на Еврозоната и ще го направи заедно с Хърватия. Убеден съм, че ще ни приемат, каза Борисов. Той обяви, че е разговарял с шефовете на Европейската централна банка. България не случайно е държавата с най-нисък външен дълг, с прекрасна финансова дисциплина, каза още той. Заемът от 10 млрд лв, който бе разрешен от парламента, ще се използва само, ако привършат финансите на държавата. Парите ще са за пенсии, за заплати на полицаи, лекари, военни. Днес Министерски съвет е приел да бъдат подпомогнати творците. В това число не влизат адвокатите, които също са сред свободните професии.

Днес следобед в София Борисов и министри ще разглеждат как да се помага на самотни майки и на хората останали без доходи. Заделили сме няколко десетки милиона лева, съобщи министър-председателя.

В Хасково Бойко Борисов бе за около половин час. Той посети фирма, която е избрана да шие предпазни маски за Германия.