БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Б. Борисов е арестуван заради изнудване

Бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан за изнудване. Това потвърждава и адвокатът на Борисов – Менко Менков. Борисов бе задържан снощи в дома си. А по-рано през деня е бил разпитан премиера Кирил Петков.

Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване. Не пише нито кого, нито кога, нито в какво точно се изразява изнудването“, заяви Менко Менков. Няма повдигнато обвинение.

Става въпрос за проверка, образувана по сигнал на т.нар. Движение БОЕЦ“, посочи защитникът.

Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. „Този сигнал беше депозиран до вътрешния министър тогава, извършена е проверка, която не е докладвана до Прокуратурата“, подчерта адвокат Менков. И допълни, че първото и единствено действие по разследването, извършено до момента, е разпит на министър-председателя Кирил Петков. „Борисов не е разпитан сега, няма как да бъде, защото няма дори разследващ полицай“, посочи адвокатът.

В разпространена информация се казва, че са задържани още медийният му съветник Севделина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов. Днес прокуратурата вече е била уведомена за операцията по факс.

От ГЕРБ организираха протест пред Министерски съвет.