България

Б. Борисов и Р. Радев отново в задочен спор

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев влязоха днес отново в задочен спор след като премиерът призова президентът да вземе отношение по ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални.

„На този фон е оглушително мълчанието на Радев“, каза ремиерът. „Да чуем какво все пак президента Радев какво мисли, все пак е държавен глава“, добави Борисов.

И Румен Радев отговори така: „Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа“, се казва в позицията на президента, разпространена от прессекретарията на ведомството. „Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова „освобождава“ други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов“, заявява още Румен Радев.