НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Б. Борисов обеща околовръстно на Хасково, а Д. Добрев овладяване на инфлацията

„Виновник за инфлацията в страната са „Продължаваме промяната“. Проблемът тръгна още с първия техен бюджет. При тях се събираше по-малко ДДС, т.е парите се вземат от народа, но не отиват в бюджета, а във фабриките за ДДС. Това обяви тази вечер водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Хасково Делян Добрев. Да подкрепи листата в областния център пристигна и лидерът на партията Бойко Борисов, който обеща, че ако след 2 април управляват страната, то ще върнат санирането при старите условия и пое ангажимент Хасково да има околовръстно.

Според данните на Добрев при ГЕРБ инфлацията, която в момента тормози най-много хората, е била между 0 и 2%, а при ПП само за една година е достигнала 25%. „От отличници в Европа вече сме на опашката. И не им е виновна войната или пък международното положение“, каза още Делян Добрев, който обяви пред актива и симпатизантите на партията, че от ГЕРБ-СДС ще водят война с големите вериги. Според него производител на хляб дава продукцията си на 70 ст., на веригата, а хората го купуват със 100% увеличение. Бойко Борисов го допълни, че хората очакват отново да започне да се строи и обновява. „ПП не ходят на срещи с никой, защото нямат отговори на въпросите, които им задават“, посочи Борисов. „Ще е много по-трудно и на плещите ни ще падне тежест, но сме се хванали на това хоро и ми е жал да оставим направеното от нас. Защо трябваше да се върнем в 90-те години“, коментира още той.

Първи повдигнахме темата за горивата, още преди дизелът да стигне близо 4 лева за литър и още тогава заявихме, че се краде по 1 лев на литър. На ден се купуват 10 млн. литра – по 1 лв. това прави 10 млн. лв. за ден, каза още Делян Добрев. И допълни: „Знаем как да се справим с проблемите и затова всеки глас за ГЕРБ е важен, защото всеки глас за ГЕРБ е глас за правителство“.

По време на форума кметът на Хасково – Станислав Дечев заяви, че от две години общините са оставени без пари. „Единствено заради нашите депутати и Делян Добрев бяха приети компенсации за ток и хората не са на тъмно“, заяви Дечев.

Водачът на листата за Хасково коментира и докладът на Департамента на САЩ, който излезе преди ден. „Това е доклад за ПП, това е външна оценка, а не е от ГЕРБ. Нашите партньори ясно посочиха противозаконните действия, които направиха Бойко Рашков и Кирил Петков. Нали щяха да имат нулева толерантност към корупцията, а купиха с 30% по-скъп газ“, заяви Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!