БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Б. Борисов: Радев сега се чуди как да отмени изборите

Президентът Румен Радев търси начин да се отметне от анонсираната от него дата за парламентарния вот – 28 март. Това заподозря премиерът Бойко Борисов. Според него Радев си търси повод да използва за тази цел медиците.

„На 28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отменя, то това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно. Такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е, че октомври светът ще започне да се възстановява“, реагира Борисов на чутото от първите консултации на президента с представители на здравната власт.

Премиерът направи коментара по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, стана ясно от видеоклип, публикуван на страницата му във Фейсбук. С него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за темата за до 12-и клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението“, заяви Борисов./Дарик нюз/

сн. Дарик нюз