Спорт

Владимир Николов: Не е добре клубовете в Суперлигата да не са консолидирани

Колко отбора да има в елитното ни първенство по волейбол при мъжете? Отговорът на този въпрос продължават да търсят клубовете от Суперлигата, сред които обаче има тотално разделение що се отнася до броя на тимовете. На първите разговори с представители на 11 от 12 клуба от елита бе решено с 6:5 гласа за разширение на Суперлигата от 12 на 16 отбора. Впоследствие обаче 6 клуба се обявиха против с открито писмо до федерацията и така въпросът остана открит.

Волейболен клуб Левски е сред тези, които гласуваха за разширението. Владимир Николов от Управителния съвет на централата и един от президентите на сините, разясни какво е неговото мнение.

„В интерес на истината смятам, че най-правилният формат с набора от състезатели, които имаме сега, е с 10 отбора – заяви за БНР дългогодишният капитан на националния отбор. – На първата среща с клубовете го казах това, но заради обстановката с коронавируса, по-добрият вариант е Суперлигата да се разшири на 16 отбора. Това е най-справедливият вариант, защото не трябва да се взима решение в офис кой да играе и кой не. Ще се получат интересни мачове и в двете осмици и ще се разшири географията на волейбола. Как ще се определят двете осмици крие рискове, но това е за всички. За новата среща на клубовете съм малко объркан, защото на първата имаше дискусия и се прие решение. Клубовете с друго мнение след това се консолидириха и написаха писмо до федерацията с аргументи. Част от тях са валидни, други не толкова. Но идеята е клубовете от Суперлигата да се консолидират в мненията си, иначе не е най-добрият вариант. Трябва да се обединят около вариант, който да е приемлив за всички.“ /БНР/