НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Връщат летище „Узунджово“ на държавата

Започва процедура по връщане на летище Узунджово към държавата. Сега е към община Хасково. Днес на заключителна пресконференция освободената от длъжността областен управител – Катя Панева съобщи новината.

Преди близо месец е трябвало от кметството да отговорят какво са направили по договора с държавата и какви са направените инвестиции през последните 5 г. Панева твърди, че там е изграден единствено само кучешки приют и няма други инвестиции. По нейните думи имало много предложения за летище „Узунджово“, включително и за буферен паркинг за границата.

На свой ред кметът на Хасково Станислав Дечев отговори, че към летището е имало голям интерес, но COVID-кризата и инфлацията са намалили инвестициите в страната. Той ще настоява да се удължи срокът на договора с 5 г., в това време да дойдат инвеститори, които да разкрият и работни места.

Днес между община и областна администрация имаше още една словесна престрелка. Кметът излезе с позиция по въпроса с дарената линейка от областна администрация на хасковската болница. Нещо, което се случи на 2 август. Тогава се появи информация, че въпросната линейка не е била използвана с години. Според Станислав Дечев това не е така. Той обясни, че от 2013 г. имало подписан договор с БЧК за линейката, който после е анексиран. 

А Катя Панева пък заяви, че тя никога не е обвинявала и не е казвала, че линейката не е била използвана.