Коментари

В България гледаме пошло театрално представление

В държавата ни отново се разиграват циркове, които нямат аналог. Точно така. Вчера беше еуфорията от решението на Конституционния съд, че министърът на правосъдието може да иска оставката на Иван Гешев. Днес пък премиерът бил на разпит в прокуратурата.

Пошло театрално представление.

Едва ли има българин в държавата, на който да не му е ясно, че без значение кой ще му поиска оставката, то този състав на ВСС няма да гласува така.

Тогава, защо е тази еуфория. Извинете – бутафория.

Днес премиерът бил на разпит в прокуратурата и според него това било пиар. А пък според президентът това било „институционално изнудване“.

Въх, Уби Ма!

Преди да бръщолевят да бяха прочели законите на Републиката. А в тях е написано, че всеки, който знае за извършено престъпление, е длъжен да разкрие това на властите. Тогава, защо г-н Петков се оплаквате, че сте повикан за разпит. Щом имате топки да говорите по телевизиите за престъпления, прякори, криминално проявени, престъпни схеми, ще го направите и сега. Така е според правилата.

Друг е въпросът, че прокуратурата Ви взе на майтап. Че няма да разследват нищо и че няма да повдигнат обвинения, е ясно, така както е ясно, че след нощта идва денят.

Но в крайна сметка е война. А както казват французите – „A la guerre comme a la guerre“, т.е – На война като на война.