НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В емисията на „Студио Taran.news днес“:

ПО ПОВОД Световния ден на хората с увреждания, община Хасково организира днес от 10,00 часа в зала „Дружба“, спортно-развлекателно програма за деца и младежи в неравностойно положение. В нея ще участват деца и младежи от социалните заведения в Хасково, както и техни връстници от социалните центрове в Димитровград, Харманли и Кърджали. Час по-късно е в ДКТ “Иван Димов“ е началото на концерт по повод Международния ден на хората с увреждания. В него участват Народен оркестър при община Хасково, формация „Гайдари“, изпълнители от социалните сдружения, дуо „Рокива“ и ПТА “Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.

АКЦИЯ „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ продължава на Никулден в Хасково. Всеки, който пожелае, може да включи в акцията като предаде събрани стотинки. Отворен пункт ще има пред сградата на Областна администрация – Хасково и в Детското отделение на МБАЛ-Хасково от 10:00 ч. до 19:00 ч.

ОТ 6 ЧАСА днес до 6 часа утре „Пътна полиция“ в Хасковска област провежда специализирана полицейска операция срещу паркирането на места за инвалиди. Екипите на „Пътна полиция“ ще осъществяват контрол в населените места с акцент паркинги, обществени сгради, търговски обекти, пазари и други, предназначени за паркиране и престой места на лица с трайни увреждания. Санкцията за шофьори-нарушители при паркиране на инвалидно място е 200 лева.