България

В емисията на студио Taran.news днес

ВЪЗМУТЕНИ сме от ситуацията на журналистите в Народното събрание и това е още един повод за оставката на Цвета Караянчева. Имахме вече възможност да изразим нашето становище през една от медиите. Изразихме своето възмущение от ситуацията, в която се намирате вие специално тук. Това заяви народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание за доклада на ЕК за върховенството на правото у нас.

ДОКЛАДЪТ на Европейската комисия констатира проблеми, които от години са очевидни за българите. Той е колкото критичен за България, толкова е и самокритичен за самия Европейски съюз, каза днес във Велико Търново президентът Румен Радев. Той откри в града академичната година в местния университет.

ПРИРОДНИЯТ газ поскъпва с 10 процента от днес, реши окончателно енергийният регулатор. Така през този месец един мегаватчас синьо гориво ще се продава за 24,72 лева като цената е без такси и налози.

123 български интелектуалци поискаха оставките на премиера Бойко Борисов и правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на НС Цвета Караянчева и на председателя на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов, както и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.