НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ГДБОП пое хасковската полиция, Ат. Ненков ще съветва министъра в София, Н. Бакърджиев напусна

ГДБОП поема ръководството на хасковската полиция. С министерска заповед от днес за шеф на ОД на МВР Хасково е назначен Любомир Николов, който досега бе зам.-директор в ГДБОП. Taran.news научи, че преди това е бил в полицията във Варна.

С втора заповед досегашният директор на полицията в Хасково – Атанас Ненков ще помага на вътрешния министър за изборите. Новото работно място на Ненков ще е в столицата.

Вчера молба за напускане на системата на МВР е подал заместник-директора Николай Бакърджиев, научи Taran.news.

Тези смени бяха направени днес от главния секретар на МВР Петър Тодоров, който дойде в Хасково. Той обаче не отговори на нито един въпрос. Главният секретар бе изненадан, че на входа на полицията има журналисти. От МВР не уведомиха, че се очаква такава визита. Едва след журналистически обаждания на медийния съветник на вътрешния министър, Петър Тодоров излезе пред репортерите. Въпреки настояването обаче той не пожела да отговори на нито един въпрос.

Смените стават седмица преди началото на предизборната кампания и малко повече от месец преди вота. Каква ще бъде ефективността от тях ще стане ясно на 2 април вечерта. Всъщност в Хасково за рокадите днес се говори от една седмица.

Каква работа свършиха Ненков и екипът му?

На първо място – акцията на магистралата, при която бяха заловени над 8 000 безакцизни парфюма. Случаят стана причина да бъде проверяван областният управител на Хасково Минко Ангелов. Инспекцията имаше за цел да установи дали Ангелов е покровителствал контрабанден канал. От Главна прокуратура обявиха, че проверката срещу Ангелов все още продължава, въпреки че той заяви пред медиите, че бил оневинен.

В края на септември миналата година хасковски полицаи намериха списъци, за които се предполага, че са за купуване на гласове. През ноември в Харманли бяха заловени над 5 000 л безакцизен алкохол, собственост на фирма, приближена на партия, която ще участва и на тези избори.

Извършителят на серия от палежи в тютюневите складове в Хасково беше разкрит за няколко часа.