България

ГЕРБ: Няма да има оставка. БСП: Не чухме колко провокатори доведохте

„По никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството след случилото се снощи. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин“, казаха от ГЕРБ днес.

“Не чухме от тези 126 задържани лица колко са нормално протестиращи граждани, попаднали в обхвата на операциите на МВР, и колко са доведените от ГЕРБ провокатори да опорочат това мероприятие”, попитаха от БСП днес в парламента.
“Видяхме млади момичета, млади жени задържани – защо? Каква беше целта на провокаторите, пратени от ГЕРБ? Защо се използва полицията, за да се разчисти целият мирен протест. Времето ви изтече”, каза социалистът Георги Свиленски.

От „Отровното трио“ обвиниха за сблъсъците снощи главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов. Те подчертаха, че случилото се не може да ги уплаши и призоваха тази вечер в 20 ч. всички, които искат оставките на двамата да се съберат на пл. „Независимост“.

снимка: Дневник