България

Главен прокурор и главсек на МВР се окъпаха в море от взаимни комплименти

Главният прокурор Иван Гешев и Главният секретар на МВР Ивайло Иванов спретнаха поредната сценка за пред народа. На среща в ГД “Национална полиция” те взаимно си благодариха за чудесните резултати, постигнати по линия на борбата с битовата престъпност и телефонните измами.

Посланията им бяха излъчени директно. От видеото се видя, че залата, пред която говорят е полупразна. 

Гешев рече: Ние не може да се преборим с битовата престъпност, никоя държава не го е направила, но имаме сериозен спад”. Той даде за пример Пловдив, където с месеци няма регистрирано престъпление.

„Само преди 3 години ако някой казваше, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в приемливи граници, никой не вярваше, че това ще е възможно. Този проблем засяга най-уязвимата част от нашето население. Тези хора крадяха от нашите родители, майки, бащи, баби и дядовци. Факт е, че в сравнение с изминалите години има огромен спад на тези измами“, посочи главният прокурор.

Гешев благодари на бившия вече министът на вътрешните работи Младен Маринов за съвместната им работа.

Ивайло Иванов добави: “Резултатите ги виждаме, тенденцията към намаляване е добра. сериозни проценти отчитаме като спад на престъпността. Сега разликата е 10-15, 20 процента. Основното нещо, което трябва да направим е, гражданите да имат чувството за сигурност. Превенцията е много важна. Трябва да се постараем така, че да допускаме все по-малко извършване на престъпления. 

Престъпността по света не е по-малка, напротив. когато съм ходил навън, винаги са ме предупреждавали там не отивайте. Тук нашата страна е много сигурна. Прокуратурата е наш надежден партньор”./Фрогнюз/