КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

„Големите разследвания“ на Христо Грозев. Лъжи!

„Нямах идея, че г-н Христо Грозев е „най-известният разследващ български журналист“. Няколко пъти съм се блещила невярващо на негови статии, с оглед на факта, че са се оказвали дълбоко неверни“. Това написа във Фейсбук Ирини Зикидис, а много он лайн издания препечатаха коментара.

Направихме справка. И се оказа, че:

На 12 април 2022 г Христо Грозев, който работи в изданието „Белингкат“ заявява: „До няколко дни ще публикуваме разследване за парите, които Москва дава на български медии“. До ден днешен няма нищо такова.

На 5 март 2022 – „Русия вече е изчерпала практически всичките си военни ресурси в нападението срещу Украйна“. До ден днешен войната не е приключила.

На 21 май 2022 г – „Висшите служители по сигурността на Владимир Путин разбират, че войната в Украйна е „загубена“ и че превратът вече е реална възможност“. До ден днешен президент на Русия е Владимир Путин и дори не е имало наченки на преврат.

На 16 юни 2022 г – „Слуховете за смъртта на Путин са психологическа операция на украинските служби, които, естествено, имат право, и се занимават с контрапропаганда, включително с такива слухове”. До ден днешен Путин е жив.

Това е „топ разследващия“ журналист дето му бил застрашен живота. Нито едно от изказванията му не се е сбъднало. Ето за този корифей на българската журналистика партиите и президентът се впрегнаха да вземат различни мерки. А това сигурно ще ни струва и пари и то много пари.

Отвратително! Жалкари!