НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Гръмна нов скандал с областния управител на Хасково

Минко Ангелов влезе в нов скандал. И това става ясно от официален отговор на Министерски съвет/МС/. По-рано през деня изпратихме няколко запитвания до МС. Сред тях бяха дали областният управител на Хасково е депозирал оставка, дали е гласувана, дали е в отпуска.

Малко преди 18 часа от информационата пресслужба ни изпратиха отговори, от които излиза, че има нов скандал.

От „Дондуков“ 1 казват, че Минко Ангелов е в отпуск до 9 декември включително. А днес на 8 декември, той беше в кабинета си на областна администрация и по всяка вероятност е подписвал документи. Така вече възниква и въпроса, дали е имал право на това. Пред Taran.news Минко Ангелов обясни подробно кога и колко дни е бил в отпуск, но има драстично разминаване между това, което той ни каза и това, което пишат от София.

Освен това в качеството се на областен управител, Минко Ангелов днес поздрави студентите за празника и това го направи през официалната страница на областна администрация Хасково.

Как така се случва това от човек, който е в отпуска, все още не е ясно.

Целият отговор на МС е:

До настоящия момент няма прието правителствено решение за освобождаването на областния управител на област Хасково Минко Ангелов.

В отговор на подадено от г-н Ангелов заявление, със заповед му е разрешено да ползва платен годишен отпуск в размер на 5 дни, считано от 5 декември до 9 декември 2022г.

По отношение на проверките на компетентните органи – с информация за резултати към момента не разполагаме.